Law & Business: Crossing points / За правото и бизнеса - точка на пресичане – блог

Компютри втора употреба

Пазарът за преносими и настолни компютри е изключително динамичен.
Ежегодно се произвеждат милиони разновидности и модели с различни функции и характеристики. Макар продажбите непрекъснато да се увеличават, цените за нова компютърна техника поддържат сравнително високо ниво. Поради тази причина голям брой клиенти се насочват към друга алтернатива на новите компютърните устройства – компютрите втора ръка. В последните годините техниката втора употреба определено доказа, че може да бъде също толкова надежда, колкото своите нови конкуренти. Разбира се, както при всички други устройства, покупката на реновирани компютри втора употреба също крие известен риск.
Безспорно компютрите втора ръка могат да донесат изключително много ползи на своите собственици.
На първо място – те са достъпни на значително по-ниски пазарни цени. Това означава, че всеки би могъл да се сдобие с надежден модел, без да е необходимо изразходване на неоправдана сума. Но ниската стойност не означава по-ниско качество и по-ниска производителност. На пазара са достъпни редица модели, чиито характеристики могат да бъдат впечатляващи и подходящи за тежки натоварвания. Единственото условие преди да се извърши покупката е внимателно да се избере надежден търговец. Пазаруването от частно лице крие сериозни рискове, тъй като предлаганите продукти са с недоказан произход. Добрата новина е ,че днес са налични лицензирани магазини, предлагащи компютърни устройства втора употреба.
Освен, че предлагат отлично съотношение цена/качество, компютрите втора ръка носят още редица ползи за околната среда. За производството на всеки един компонент е необходимо голямо количество енергия, която в крайна сметка вреди на природата и околната среда. Освен това, компютрите са един от най-големите замърсители в световен мащаб. Ежегодно в скрапищата се изхвърлят тонове дънни платки, видео карти, монитори и стотици други компоненти. Поради тази причина закупуването на стар модел втора ръка може да даде втори шанс на всяко устройство, чиито характеристики са конкуренти на пазара. Поради тази причина все повече лицензирани търговци откупуват стари или повредени компютри. В последствие те премахват повредените компоненти и ги заменят с работещи такива. По този начин компютрите излизат повторно на пазара, но този път на значително по-ниска пазарна стойност.
Компютрите втора употреба са отлична инвестиция, тъй като предоставят отлична възможност за закупуване на далеч по-добра конфигурация, в сравнение с някои нови модели. Въпреки това, тяхната цена също ще превъзхожда тази на същите нови компютри и със сигурност ще бъда драстично по-ниска. Това ги прави отлична алтернатива, в случаите когато бюджетът е силно ограничен. Важно е да се отбележи, че днес се предлагат както преносими компютри, така и настолни. В много от магазините се предлагат още компоненти за компютри, както и работни станции. Така, компютрите втора ръка са вариант не само за частни лица, но и за всеки бизнес, търсещ надеждна техника на достъпни цени.
В магазин PCLife всеки клиент би могъл да открие надеждна компютърна техника втора употреба, подходяща за лично ползване и офис натоварване. Каталога включва изобилие от лаптопи и настолни компютри с отлични технически характеристики. Всеки един продукт е с доказан произходи и се предлага с включена в цената гаранция. Повече информация за продуктите всеки може да открие онлайн, на уеб страницата на магазина www.pclife.bg
Написала millaG 04.02.2019, 17:09 комментировать

Правните услуги в бизнеса

Услугите, които изискват правни консултации, са бизнес преструктуриране, сливане, придобиване на активи и продажби. Без тях не може да се осъществи и създаването на съвместно предприятие, финансиране, бизнес лизинг, както и споразумения, партньорства и много други.

ProFirms предоставя широка гама от правни услуги в областта на дружественото право на национални, международни и местни клиенти. От критичните ежедневни правни действия за управление на бизнеса, за навигация по време на регистрация на фирми и цялостно осчетоводяване, фирмата доказва как без добра юридическа насоченост, бизнесът не може да просъществува.

Не случайно в края на деветнадесети век адвокатските кантори се разширяват в отговор на нуждите на разрастващия се бизнес. Днес адвокатските дружества участват в сливания и аутсорсинг в отговор на нарастващия световен пазар на правни услуги и правни консултации. Това доказва другото мнение, че без нуждите на бизнеса, правните услуги не биха се развивали с такава скорост.

Стартиране на бизнес

Стартирането на собствен бизнес никак не е лесно решение, затова трябва да се имат предвид всички рискове. На първо място собственикът на дадена фирма трябва да бъде наясно, че стартовото бизнес начинание има нужда от правна подкрепа от първия ден на съществуването му. Съветите, подкрепата и изготвянето на изправни юридически документи, са само част от нещата, с които сам човек не може да се справи. Още от началото един добър адвокат би бил много полезен относно съветите, адекватни към дадени ситуации, в които бизнесът попада още в началния си етап.

На първо място собственикът на фирмата трябва да реши каква ще бъде подходящата правна форма за осъществяване на дейността, в зависимост от нейното естество. След това всички видове документи, договори и счетоводни услуги са необходими за нормалното и спокойно протичане на развитието на фирмата. Дори и вече бизнесът да е разработен и да има успешна стратегия, изградена с години, той се нуждае от правно консултиране и разработване, за да върви винаги напред.

Има фирми, които предлагат множество правни услуги и на които може да се доверите. Една от най-успешните фирми е ProFirms, която предлага на своите клиенти набор от правни услуги, част от които са – рeгиcтpaция нa фиpмa, счeтoвoдни ycлyги, зaĸpивaнe нa фиpмa, дpyжecтвeни дялoвe, пpexвъpлянe нa фиpмa, рeгиcтpaция пo ДДC, рeгиcтpaция нa ET, рeгиcтpaция нa AД, смянa нa yпpaвитeл, впиcвaнe нa пpoмeни и др.
Правните услуги, които се предлагат обхващат широк диапазон и имат неразривна връзка с развитието на бизнеса. В този смисъл няма съмнение, че двете имат точка на пресичане, без която не биха съществували нито едното, нито другото.
Написала millaG 22.01.2019, 14:58 комментировать
Превод
Превод:
текст от английски на български
Създаден:
22.01.2019, собственик: millaG
Права на достъп:
Готово:
Инструменти