3 съобщения

Компютри втора употреба

Law & Business: Crossing points

Пазарът за преносими и настолни компютри е изключително динамичен.
Ежегодно се произвеждат милиони разновидности и модели с различни функции и характеристики. Макар продажбите непрекъснато да се увеличават, цените за нова компютърна техника поддържат сравнително високо ниво. Поради тази причина голям брой клиенти се насочват към друга алтернатива на новите компютърните устройства – компютрите втора ръка. В последните годините техниката втора употреба определено доказа, че може да бъде също толкова надежда, колкото своите нови конкуренти. Разбира се, както при всички други устройства, покупката на реновирани компютри втора употреба също крие известен риск.
Безспорно компютрите втора ръка могат да донесат изключително много ползи на своите собственици.
На първо място – те са достъпни на значително по-ниски пазарни цени. Това означава, че всеки би могъл да се сдобие с надежден модел, без да е необходимо изразходване на неоправдана сума. Но ниската стойност не означава по-ниско качество и по-ниска производителност. На пазара са достъпни редица модели, чиито характеристики могат да бъдат впечатляващи и подходящи за тежки натоварвания. Единственото условие преди да се извърши покупката е внимателно да се избере надежден търговец. Пазаруването от частно лице крие сериозни рискове, тъй като предлаганите продукти са с недоказан произход. Добрата новина е ,че днес са налични лицензирани магазини, предлагащи компютърни устройства втора употреба.
Освен, че предлагат отлично съотношение цена/качество, компютрите втора ръка носят още редица ползи за околната среда. За производството на всеки един компонент е необходимо голямо количество енергия, която в крайна сметка вреди на природата и околната среда. Освен това, компютрите са един от най-големите замърсители в световен мащаб. Ежегодно в скрапищата се изхвърлят тонове дънни платки, видео карти, монитори и стотици други компоненти. Поради тази причина закупуването на стар модел втора ръка може да даде втори шанс на всяко устройство, чиито характеристики са конкуренти на пазара. Поради тази причина все повече лицензирани търговци откупуват стари или повредени компютри. В последствие те премахват повредените компоненти и ги заменят с работещи такива. По този начин компютрите излизат повторно на пазара, но този път на значително по-ниска пазарна стойност.
Компютрите втора употреба са отлична инвестиция, тъй като предоставят отлична възможност за закупуване на далеч по-добра конфигурация, в сравнение с някои нови модели. Въпреки това, тяхната цена също ще превъзхожда тази на същите нови компютри и със сигурност ще бъда драстично по-ниска. Това ги прави отлична алтернатива, в случаите когато бюджетът е силно ограничен. Важно е да се отбележи, че днес се предлагат както преносими компютри, така и настолни. В много от магазините се предлагат още компоненти за компютри, както и работни станции. Така, компютрите втора ръка са вариант не само за частни лица, но и за всеки бизнес, търсещ надеждна техника на достъпни цени.
В магазин PCLife всеки клиент би могъл да открие надеждна компютърна техника втора употреба, подходяща за лично ползване и офис натоварване. Каталога включва изобилие от лаптопи и настолни компютри с отлични технически характеристики. Всеки един продукт е с доказан произходи и се предлага с включена в цената гаранция. Повече информация за продуктите всеки може да открие онлайн, на уеб страницата на магазина www.pclife.bg
Написала millaG 04.02.2019, 17:09 Коментирай

Правните услуги в бизнеса

Law & Business: Crossing points

Услугите, които изискват правни консултации, са бизнес преструктуриране, сливане, придобиване на активи и продажби. Без тях не може да се осъществи и създаването на съвместно предприятие, финансиране, бизнес лизинг, както и споразумения, партньорства и много други.

ProFirms предоставя широка гама от правни услуги в областта на дружественото право на национални, международни и местни клиенти. От критичните ежедневни правни действия за управление на бизнеса, за навигация по време на регистрация на фирми и цялостно осчетоводяване, фирмата доказва как без добра юридическа насоченост, бизнесът не може да просъществува.

Не случайно в края на деветнадесети век адвокатските кантори се разширяват в отговор на нуждите на разрастващия се бизнес. Днес адвокатските дружества участват в сливания и аутсорсинг в отговор на нарастващия световен пазар на правни услуги и правни консултации. Това доказва другото мнение, че без нуждите на бизнеса, правните услуги не биха се развивали с такава скорост.

Стартиране на бизнес

Стартирането на собствен бизнес никак не е лесно решение, затова трябва да се имат предвид всички рискове. На първо място собственикът на дадена фирма трябва да бъде наясно, че стартовото бизнес начинание има нужда от правна подкрепа от първия ден на съществуването му. Съветите, подкрепата и изготвянето на изправни юридически документи, са само част от нещата, с които сам човек не може да се справи. Още от началото един добър адвокат би бил много полезен относно съветите, адекватни към дадени ситуации, в които бизнесът попада още в началния си етап.

На първо място собственикът на фирмата трябва да реши каква ще бъде подходящата правна форма за осъществяване на дейността, в зависимост от нейното естество. След това всички видове документи, договори и счетоводни услуги са необходими за нормалното и спокойно протичане на развитието на фирмата. Дори и вече бизнесът да е разработен и да има успешна стратегия, изградена с години, той се нуждае от правно консултиране и разработване, за да върви винаги напред.

Има фирми, които предлагат множество правни услуги и на които може да се доверите. Една от най-успешните фирми е ProFirms, която предлага на своите клиенти набор от правни услуги, част от които са – рeгиcтpaция нa фиpмa, счeтoвoдни ycлyги, зaĸpивaнe нa фиpмa, дpyжecтвeни дялoвe, пpexвъpлянe нa фиpмa, рeгиcтpaция пo ДДC, рeгиcтpaция нa ET, рeгиcтpaция нa AД, смянa нa yпpaвитeл, впиcвaнe нa пpoмeни и др.
Правните услуги, които се предлагат обхващат широк диапазон и имат неразривна връзка с развитието на бизнеса. В този смисъл няма съмнение, че двете имат точка на пресичане, без която не биха съществували нито едното, нито другото.
Написала millaG 22.01.2019, 14:58 Коментирай

Как да поддържаме обувки от естествена кожа?

Изкуството да носим обувки

Всеизвестно е, че качествените обувки са по-скъпи, особено тези, изработени от естествени материали.
Ето защо, освен да се радвате на вашите мъжки или дамски обувки от естествена кожа, е необходимо и да полагате грижи за тях.

Ето какво е важно да правите, за да поддържате обувките си в най-добър вид:

1. На първо място, никога не оставяйте вашите обувки мокри – подсушавайте ги всеки път, след като сте ги излагали на дъжд или сняг.
2. Почистете кожата с помощта на суха мека кърпа, след което ги оставете да изсъхнат по естествен начин.
3. В случай, че обувките ви са влажни и от вътрешната страна, е необходимо да бъдат оставени на по-хладно място.
4. В никакъв случай не ги излагайте на пряка слънчева светлина.
5. Не използвайте отоплителни уреди, за да ги подсушите.

Ако целта ви е да попиете влагата от обувките си, можете да ги напълните с предварително смачкани на топка вестници. Хартията ще попие влагата от тях.
В краен случай, можете да използвате прахосмукачка. Не е желателно да приближавате струята прекалено близо до обувките. Подсушете ги, докато вестниците са вътре в обувките. Така те ще запазят формата си и няма да се деформират.

При почистването на кожата не бива да търкате агресивно или да използвате груба четка . Това може да нарани кожата.

Специалните кремове за обувки от естествена кожа помагат за съхранението и добрия вид на обувките. Ваксата за обувки също има подобно действие. Освен че придава блясък на кожата, тя я прави по-мека и удължава живота й.

За да се радвате по-дълго време на добре изглеждащи и запазени обувки, е необходимо да ги съхранявате добре през периодите, когато не ги носите.
Погрижете се за това да бъдат добре почистени, подсушени и прибрани на място, където са защитени от вода, влага и топлина.
Най-добре е да запазите оригиналната кутия, с която сте ги купили, и да ги държите в нея или да ги оставите в текстилна торба.
Не ги съхранявайте в найлонови торби.
Уверете се, че обувките ви не са смачкани, притиснати от друг чифт обувки и не са деформирани и прегънати.


Добре е да имате поне два чифта обувки за сезона, за да ги сменяте. Ако носите само един единствен чифт всеки ден, обувките ви няма да имат нужното време да изсъхнат добре, особено през есента и зимата, когато дъждовете и снега са ежедневие.
Една нощ не е достатъчна за пълното възставяване на обувки, които сте използвали в дъждовно време.
Да ги обуете отново е не само вредно за вас самите, защото може да предизвика настинка, но и за обувките ви, тъй като придобиват неприятна миризма и променят първоначалната си форма.

Не прекалявайте с използването на силиконови гъби за почистване на кожени обувки. Въпреки че са ефективни и придават моментален блясък, силиконовия им състав привлича прах и може да навреди на кожата, понеже прониква в нея и й пречи да „диша“.
Написала millaG 07.09.2018, 14:54 Коментирай